spacer spacer spacer

1

 

Logo

Ons logo – zie je welk woord de veren vormen? – diende oorspronkelijk voor spandoeken van sfeergroep Sfeer.Kom. Sfeer.Kom werd Buffalo Fan-Team, en dat werd uiteindelijk Buffalo Indians: een volwaardige organisatie vrijwilligers die de sfeer op en rond KAA Gent optimaliseren. Of we fanatiek zijn? Het spandoek van 15 op 15 meter maakten we in de vrieskou, toen de Buffalo's een sportieve crisis doormaakten.

spacer spacer spacer

spacer spacer spacer

2

 

Foto & film

Onze voorzitter Ben begon in 2001 met fotoreportages en sfeerfilms van de matchen van de Buffalo's.

 

Intussen kan je tijdens heel wat matchen foto's en en sfeerfragmenten zien op Instagram!

spacer spacer spacer

spacer spacer spacer

3

 

Graffiti

In 2006 zag het Ottenstadion het allereerste grote spandoek. Buffalo Forever, 30 op 3 meter. Een huzarenstukje dat vele opvolgers kreeg en waaraan we steeds met veel enthousiamse werken.

 

Keer op keer kijken we al uit naar een volgend project eens een spandoek in de tribunes geopend werd!

spacer spacer spacer

spacer spacer spacer

4

 

Lawijt

Het lijkt vanzelfsprekend, maar al jarenlang zorgt Buffalo Indians er iedere match voor dat er trommels en megafoons in de tribunes aanwezig zijn. De alom bekende 'Gantoise' in minuut 7 was een simpel idee, maar werkt wel. Dat wil niet zeggen dat we 90 minuten lang een vast stramien moeten aanhouden, maar een beetje routine helpt wel om het hele stadion mee te krijgen. Wie in Tribune 4 wil trommelen of een megafoon wil gebruiken om samen met de spionkop een helse sfeer te maken mag ons steeds contacteren!

spacer spacer spacer

spacer spacer spacer

5

 

Respect

Net als de UEFA dragen wij respect hoog in het vaandel in de Buffalo-community. Regelmatig maken we dan ook spandoeken tegen bijvoorbeeld racisme en geweld, en eren we overleden fans.

spacer spacer spacer

spacer spacer spacer

6

 

Invloed

Weet je nog hoe de voetbalbond in 2015 Depoitre onterecht schorste, waarna we massaal onze rug naar het veld keerden tijdens de Pro League-hymne? En krijg je ook altijd kippenvel tijdens de unieke Mia-minuut, inclusief flikkerende lichtjes? Twee voorbeelden van een eenvoudige Buffalo Indians oproep, die collectief gevolgd werd en het hele stadion verenigde.

spacer spacer spacer

spacer spacer spacer

7

 

Vlagjes

Vlagjes vlagjes vlagjes! De ene keer maken we ze zelf, de andere keer zorgen we samen met de andere sfeergroepen en KAA Gent voor prachtige blauwwitte vlaggenzeeën

spacer spacer spacer

spacer spacer spacer

8

Pyro

Al sinds Sfeer.Kom zorgen we regelmatig voor een unieke muur van Bengaals vuur voor de spionkop. We deden het zelfs twee keer met fans aan de zijlijn, maar dit is helaas niet langer toegelaten. We kijken uit naar brandveilig Bengaals vuur, al is de vraag of dat wél wordt toegelaten als je het verschil niet ziet. In ieder geval: een open training of warme welkom van de spelersbus is altijd wijs met Bengaals vuur erbij!

spacer spacer spacer

spacer spacer spacer

9

 

Partners

Op ons eentje is het niet evident om van alles te realiseren, dus is samenwerking belangrijk. Samenwerking met de club, met sponsors, technische partners ... Het grote VDK-shirt en de imposante vlag op de Sint-Baafskathedraal zijn daar mooi voorbeelden van. En de lat mag nooit te laag liggen, getuige ons Champions League-verhaal. We stelden een heel dossier met mogelijke sfeeracties op, acties die de club onwaarschijnlijk leken. Maar samen met haar hulp deden we het onmogelijke. De tribunes daverden, de spelers kregen een boost!

spacer spacer spacer

spacer spacer spacer

10

 

Sfeervellen

Lang voor de opening van onze tempel hadden we een heleboel ontwerpen voor tifo's met zogenaamde sfeervellen klaar. Na verschillende vlagjes-tifo's en veel overleg - de aanhouder wint - was het op 30-04-2017 eindelijk zo ver en zagen we de eerste grote sfeerveltifo in de Ghelamco Arena!

spacer spacer spacer

spacer spacer spacer

11

 

Sociaal

Geen voetbal zonder supporters en dus schenken wij aandacht aan àlle fans. Niet enkel de meest fanatieke fans, maar ook Buffalokids, mensen met een beperking ... Zo nodigen we bij bekermatchen regelmatig patiënten uit het revalidatiecentrum van het UZ Gent uit, zodat ook zij even hun zorgen kunnen vergeten. Wij willen voor iedereen een aanspreekpunt zijn en ervoor zorgen dat iedereen zich thuisvoelt in de Ghelamco Arena. Op deze manier werken we dan ook met plezier samen met de Supportersfederatie en De KAA Gent Foundation!

spacer spacer spacer

spacer spacer spacer

12

 

Organisatie
&
overleg

Zonder goede organisatie en overleg vooraf kan je geen goede sfeeractie op poten zetten. We verzamelen ideeën, maken afspraken met de club en veiligheidsdiensten én zorgen ervoor dat we aangekocht materiaal duurzaam kunnen gebruiken. Die hele organisatie is een fulltime bezigheid en dus zijn extra krachten meer dan welkom. Zo kunnen we vlotter betere sfeeracties organiseren.

spacer spacer spacer

spacer spacer spacer

13

 

Budget

Zingen is gratis, maar andere sfeerartikelen kosten pakken geld. De verkoop van sjaals, vlaggen, sleutelhangers, het eetfestijn en de Champions League-tombola zijn dus noodzakelijk om te overleven. Oprecht veel dank aan wie op die manier zijn steentje bijdraagt en hopelijk blijft bijdragen!

spacer spacer spacer

spacer spacer spacer

14

 

Away days

Uitmatchen zijn soms leuker dan thuiswedstrijden, omdat je daar met een relatief kleine bende hevige fans extreem veel 'lawijt' maakt. Op die verplaatsingen voorzien we al langer trommels en megafoons, maar we lenen er ook met plezier vlaggen uit!

spacer spacer spacer

spacer spacer spacer

15

 

Volk!

De blauw-witte draad door bovenstaande verhalen is volk, volk en – jawel – volk. Een Gentenaar is en blijft een 'soorte appart' dat niet graag iets opgelegd krijgt, maar als ze de mouwen opStroppen is er altijd veel mogelijk!

spacer spacer spacer 

We houden vast aan onze leuze 'Sfeer: voor, tijdens en na de matchen van KAA Gent'. We amuseren ons terwijl we sfeeracties organiseren, zorgen tijdens de matchen voor een betere sfeer en laten iedereen nagenieten met foto's en filmpjes. Alles kan echter beter en grootser, maar énkel met de hulp van u, Buffalo-abonnee.

 

We zoeken steeds:

 

- Organiserend talent om alle sfeeracties voor te bereiden en in goede banen te leiden

- Sfeermakers in Tribune 4 die willen helpen bij de sfeeracties zelf

- Buffalo's die in Tribune 4 willen helpen bij de ontleendienst van sfeerartikelen

- Buffalo's die op verplaatsing willen helpen bij de ontleendienst van sfeerartikelen

 

 

Mail naar buffaloindians@telenet.be

en dan bekijken we samen hoe we elkaar kunnen helpen! #COBW

 

 

 

 

Buffalo Till I Die? Buffalo Forever!

 

 

instagram
twitter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Buffalo Indians is een trouwe partner van KAA Gent en de Supportersfederatie KAA Gent

 

foto archief | sfeerfilm archief